Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cahide Sultan'ın tiramisu tarifi için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 15;
- 1 su bardağı şeker 15;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 su bardağı un 1;
- yarım paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 3 su bardağı süt 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 5 yemek kaşığı şeker 1;
- 400 gram mascarpone peyniri 15;
- 1 tatlı kaşığı vanilya 1;
- yarım su bardağından biraz fazla sıcak su 1;
- 1,5 tatlı kaşığı granül kahve 1;
- 1 yemek kaşığı şeker 1;
- kakao (üzeri için) 15.
Yapılışı:
- Krema hazırlığı: Tencerede nişasta, un ve şeker karıştırılır, içine yumurta sarısı ve süt eklenip çırpıcıyla karıştırılır 1. Ocakta pişirilip kapağı kapatıldıktan sonra soğumaya bırakılır 1.
- Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır, içine elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenip silikon spatula veya tahta kaşıkla karıştırılır 1.
- Pandispanyanın pişirilmesi: 26 cm çapında yuvarlak veya dikdörtgen tepsiye dökülen hamur, 200 derecede kabarmaya başladıktan sonra ısı 160 dereceye düşürülerek yaklaşık 15 dakika pişirilir 1.
- Pandispanyanın hazırlanması: Pandispanya soğuduktan sonra uzun bir bıçakla ortadan ikiye bölünür 1.
- Katmanların oluşturulması: İlk kek parçası tepsiye yerleştirilip kahve ile ıslatılır, üzerine kremanın yarısı sürülür 1. İkinci parça da yerleştirilip kalan kahve ile ıslatılır ve kalan krema sürülür 1.
- Dinlendirme: Pasta en az 2-3 saat dinlendirilir 1.
- Servis: Üzerine kakao serpilerek dilimlenerek servis edilir 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: