Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaça balığı konservesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 ml kavanoz ve kapağı 1;
- 500 gram taze çaça balığı 1;
- 1 su bardağı domates püresi (suyla seyreltilmiş domates salçası da olabilir) 1;
- 1 adet küp doğranmış Karacabey soğanı 1;
- 1 adet rendelenmiş Kırıkhan havucu 1;
- 2 çorba kaşığı Akhisar Domay zeytinyağı 1;
- 10-15 adet tane karabiber 1;
- 1-2 tane karanfil 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 çay kaşığı Çankırı kaya tuzu 1.
Yapılışı:
- Kavanozu ve kapağını sterilize edin 1.
- Balıkların kılçıklarını, baş, kuyruk, yüzgeç ve iç organlarını ayıkladıktan sonra, bol suyla yıkayıp iyice temizlendiklerinden emin olun 1.
- Soğanları bir tavada 5 dakika kavurup havuçları içine ekleyin, 5 dakika daha kavurup ocağı kapatın 1.
- Soğan ve havuçların üstüne, domates püresini, tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırın 1.
- Balıkları bu sosun içine ekleyip karıştırın ve hazırladığınız steril kavanozlara, çok sıkıştırmadan yerleştirin 1.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve kapağı yukarı bakacak şekilde dik olarak bir tencerenin içine yerleştirin 1.
- Kavanozun üstünü örtecek kadar su ile doldurularak, normal tencerede 2 saat (düdüklü tencerede 30 dakika) süreyle kaynatın 1.
- Kaynatılan kavanozu, bir maşa yardımıyla dikkatlice sudan alarak, kavanozun kapağı tabana gelecek şekilde temiz bir mutfak bezinin üstüne yerleştirin 1.
- Bir gece boyunca bekletilerek, dinlenmeye bırakın 1.
Saklama koşulları: Ev yapımı balık konservesini, yaptığınız tarihi kavanoz üzerine etiketleyerek, oda sıcaklığında ve direkt ışık almayacak şekilde 24 ay saklayabilirsiniz 1. Açıldıktan sonra üzerine yağ ekleyerek ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında (+4) saklanması ve 2 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: