Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzlukta hamur açma saklamaya dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, hamur işlerini buzlukta saklamak için uygulanabilecek bazı yöntemler şunlardır:
- Kurabiye hamuru 15. Yumurtasız kurabiye hamurları, silindir bir rulo şekline getirilip ya da bezelere bölünerek streç filmle hava almayacak şekilde sarıldığında 3-4 aya kadar buzlukta saklanabilir 1.
- Pişmiş kurabiyeler 1. Pişmiş kurabiyeler, kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde 3-4 aya kadar buzlukta bekletilebilir 1.
- Mayalı hamur 12. Mayalı hamur, mayalanma işlemi henüz başlamışken bezelere ayrılıp streç filmle sarıldıktan sonra kilitli poşetlere koyularak buzluğa yerleştirilebilir 12. Kullanmadan önce 1 saat önceden buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında bekletilerek mayalanması sağlanabilir 12.
Hamur işlerini bir kere çözdürdükten sonra yeniden dondurmamak ve buzdolabının bir gece çalışmadığı durumlarda yeniden dolaba koymamak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: