Buradasın
Pizza hamuru dondurulup sonra çözülür mü?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurma ve çözme adımları:
- Hazırlık: Pizza hamurunu hazırlayıp mayalandırdıktan sonra bezelere ayırın ve teker teker açın 1.
- Paketleme: Açtığınız hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 8-12 dakika pişirin 1. Hafifçe pişen hamurları oda sıcaklığında soğutun 1.
- Dondurma: Soğuyan hamurları aralarına pişirme kağıdı koyarak üst üste dizin ve buzdolabı poşetine aktarın 15. Eğer poşete sığmıyorsa, streç film ile sarabilirsiniz 1.
- Çözme: Dondurduğunuz pizzaları pişirmek istediğinizde, önce buzdolabı rafına indirip 30 dakika bekletin, ardından oda sıcaklığında 5-10 dakika buzlarının çözülmesini bekleyin 1.
Pizza hamurunu, içinde yumurta, süt ve yoğurt gibi maddeler yoksa yaklaşık 3-6 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz 1. Eğer bu malzemeler kullanılmışsa, saklama süresi maksimum 1 haftadır 1. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır, aksi halde besin zehirlenmelerine yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: