Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzluğa koymak için kullanılan açma hamurunun tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt 1;
- 2 su bardağı sıvı yağ 1;
- 4 yumurta (2 sarısı üstüne) 1;
- 3 paket instant maya 1;
- 3 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4 yemek kaşığı şeker 1;
- Aldığı kadar un 1.
Hazırlanışı:
- Sütü ısıtıp maya ve şekeri ekleyin, kabarması için üstünü kapatın 1.
- Sarısı ayrılan yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu geniş bir kaba alın 1.
- Mayalı sütü ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun 1.
- Mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru parçalara ayırıp açma şekli verin, yağlanmış tepsiye alın 1.
- Tepside de 1 saat mayalandırın 1.
- Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin ve 180 derecede pişirin 1.
- Ilık hale gelince saklama poşetlerine koyup buzluğa kaldırın 1.
Bu tariften 45 adet açma çıkmaktadır, daha küçük şekiller verildiğinde 55 adete kadar poğaça elde edilebilir 1.
Buzluğa mayalı ya da mayasız hamur konulabilir 45. Bunun için hamur mayalanmaya başladığında parçalara ayrılıp yoğurulur 45. Bezeler streç filmle sarıldıktan sonra kilitli poşetlere konulup buzluğa yerleştirilir 45. Kullanılacağı zaman, 1 saat önceden çıkarılıp oda sıcaklığında bekletilerek mayalanması sağlanır 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: