Buradasın
Buzdolabında peynir ve tereyağı neden küflenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir ve tereyağı, buzdolabında şu nedenlerle küflenebilir:
- Nem ve ısı dengesizliği 1. Buzdolaplarındaki ısı dengesinin sürekli değişmesi ve uygun olmayan nem seviyeleri, küf oluşumuna yol açabilir 1.
- Uzun süreli saklama 1. Ortalama 100 gün olan saklama süresinin aşılması, mantar türü olan küflerin yoğunlaşmasına ve peynirin küflenmesine neden olabilir 1.
- Yanlış paketleme 13. Havasız şekilde paketlenmemesi ve açıldıktan sonra hava ile temasının kesilmemesi küflenmeye zemin hazırlar 13.
- Aç-kapa sıklığı 1. Buzdolabının çok sık açılması veya uzun süre açık kalması, içindeki besinlerin küflenmesine ve bozulmasına neden olabilir 1.
- Oda sıcaklığına maruz kalma 1. Sofraya çıkarılan peynirlerin oda sıcaklığına maruz kaldıktan sonra artanlarının diğer peynirlerle birlikte saklanması, oda sıcaklığında oluşan mantarın dolaptaki tüm peynirlere ulaşmasına ve küf oluşmasına sebebiyet verebilir 1.
Küflenmiş peynir ve tereyağı tüketilmemelidir, çünkü bu durum gıda zehirlenmesine yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: