Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burdur'un meşhur tahini, susamların tavada kavrulup ardından mutfak robotunda çekilmesiyle yapılır 5.
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada susamların rengi hafif değişinceye kadar kavurun 5. Çok fazla kavurmamaya özen gösterin, aksi takdirde yanık bir tat elde edersiniz 5.
- Susamlar soğuduktan sonra mutfak robotuna alarak çekin 5.
- Ardından susamlara sıvı yağı azar azar ilave ederek mutfak robotunda çekmeye devam edin 5.
- Tahin kıvamını elde edince kavanoza alıp kapağını kapatın 5.
Bu şekilde 10 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz 5.
Burdur'un meşhur tahini hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara da başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: