Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday patlağı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı aşurelik (kabuğu soyulmamış) buğday 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 2;
- Arzuya göre baharatlar (pul biber, karabiber, toz biber, kekik vb.) 2;
- Tatlı versiyon için: bal, pekmez, tarçın veya kakao (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin 2.
- Ertesi gün bol suda, yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) haşlayın 2.
- Haşladığınız buğdayları süzün ve temiz bir bez veya kağıt havluyla iyice kurulayın 2.
- Geniş tabanlı bir tavayı orta ateşte ısıtın 2.
- Yağ kullanacaksanız önce yağı ekleyin, ardından buğdayları ekleyin 2.
- Tahta kaşıkla karıştırarak 10-15 dakika boyunca hafifçe kızarana kadar kavurun 2.
- Tuzlu bir atıştırmalık isterseniz tuz ve baharatlar ekleyin 2.
- Tatlı bir versiyon için ocaktan aldıktan sonra bal, pekmez ya da tarçınla karıştırın 2.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kıtırlaşacaktır 2.
Hava almayan bir kavanozda 3-4 gün tazeliğini korur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: