Buradasın
Brokolinin kararmaması için nasıl haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brokolinin kararmaması için haşlarken aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Su Seçimi: Brokolilerin boyunu aşmayacak şekilde su doldurun ve içine bir kaşık tuz ekleyin 1.
- Kaynatma: Suyu ocakta kaynatın ve kaynama noktasına geldikten sonra tencereyi ağzına kadar doldurmadan brokolinin çiçekli kısımları üst kısma gelecek şekilde ekleyin 1.
- Pişirme Süresi: Brokolileri maksimum 2-3 dakika haşlayın, fazla pişirmekten kaçının 12.
- Şoklama: Haşlanan brokoliyi hemen soğuk suya daldırın, bu işlem brokolinin rengini korumasına yardımcı olur 23.
Bu yöntemler, brokolinin besin değerlerini de koruyarak sağlıklı bir şekilde pişmesini sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: