Buradasın
Brokolinin kararmaması için nasıl haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brokolinin kararmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Su miktarı: Brokolinin boyunu aşmayacak miktarda su kullanılmalıdır 12.
- Kapak: Haşlama sırasında tencerenin kapağı açık olmalıdır 135.
- Ocak altı: Ocağın altı kısık olmalıdır 15.
- Süre: Brokoli, maksimum 2-3 dakika haşlanmalıdır 123.
- Şoklama: Haşlamadan sonra brokoli, buzlu suda en fazla 1-2 dakika tutulmalıdır 125.
- Limon suyu: Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklenebilir 125.
Bu yöntemler, brokolinin besin değerlerinin ve yeşil renginin korunmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: