Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozulmuş avokadoyu anlamanın bazı yolları:
- Renk: Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir 12.
- Koku: Keskin veya istenmeyen bir koku varsa avokado bozulmuş demektir 15.
- Doku: Aşırı yumuşak avokado fazla olgunlaşmış ve bozulmuş olabilir 12.
- Yüzey: Küflenme, ciddi çukurlar ve çizikler varsa avokado tüketilmemelidir 15.
- Sap: Avokadonun sapı kolayca çıkıyor ve altı yeşilse, bu olgun olduğunu gösterir; ancak kolayca yerinden oynuyorsa avokado bozulmuş olabilir 13.
Bozulmuş avokado tüketmek sağlık sorunlarına yol açabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: