Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozulmuş avokadoyu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Dış Kabuk: Avokadonun yüzeyinde ciddi çukurlar, çizikler, küflenme veya kötü bir bozuk yiyecek kokusu varsa, avokado yemek için uygun değildir 13.
- Renk: Hass türü avokadolar olgunlaştığında çok koyu bir yeşile veya mor renge döner 1. Eğer avokado çok koyu bir siyah renge döndüyse, olgunluk dönemini aşmış olabilir 1.
- Etli Kısım: Avokadoyu kesip açtığınızda, etli kısmın açık yeşil renkte olması gerekir 13. Siyah veya kahverengiyse avokado yenmemelidir 13.
- Doku: Avokado çok yumuşaksa ve hafif bir baskıda çöküyorsa, bozulmuş olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: