Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadonun en uzun süre taze kalması için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Olgunlaşmamış Avokado: Oda sıcaklığında, doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde saklanarak doğal olgunlaşma sürecini tamamlaması sağlanmalıdır 13.
- Olgun Avokado: Buzdolabında, hava geçirmez kaplar veya plastik streç film içinde saklanarak tazeliği uzatılabilir 12. Kesilmiş avokadoların üzerine limon suyu sıkılması, kararmalarını önler 13.
- Dondurarak Saklama: Avokadoyu püre haline getirip, limon suyu ekleyerek hava geçirmez kaplarda dondurucuda saklanabilir 13. Bu yöntem, avokadonun 4-6 ay boyunca tazeliğini korumasını sağlar 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: