Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadoyu en uzun süre saklamak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Olgunlaşmamış avokado: Oda sıcaklığında saklanarak 7 gün içinde olgunlaşabilir 2. Eğer olgunlaşmasını hızlandırmak istenirse, elma, muz veya armut gibi etilen gazı üreten meyvelerle birlikte kese kağıdında bekletilebilir 25.
- Olgun avokado: Buzdolabında 2-3 gün saklanabilir 12. Buzdolabının çok soğuk olmaması, avokadoların dokusunu bozmaması için önemlidir 3.
- Kesilmiş avokado: Limon veya lime suyu sürüldükten sonra streç filmle sarılarak veya hava geçirmez bir kapta saklanarak birkaç gün korunabilir 135.
- Püre haline getirilmiş avokado: Limon suyu eklenerek hava geçirmez kaplarda buzlukta 5-6 ay saklanabilir 23.
- Bütün avokado: Hava geçirmez bir torbaya konulup dondurulabilir 3. Bu yöntem, 4-6 ay arasında saklama imkanı sunar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: