Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadoda siyah lekeler oluşmasının birkaç nedeni vardır:
- Enzimatik esmerleşme 25. Kesilmiş veya hasar görmüş avokado hücrelerinde bulunan polifenol oksidaz (PPO) enzimi, havadaki oksijenle etkileşime girerek melanin adı verilen kahverengi pigmentlerin oluşmasına neden olur 25.
- Soğuktan zarar görme 2. Avokadoların çok soğuk bir ortamda saklanması, hücre yapısına zarar verebilir 2.
- Çürük ve küf oluşumu 12. Avokado çok uzun süre bekletilirse veya uygun olmayan koşullarda saklanırsa çürümeye ve küflenmeye başlayabilir 12.
- Yanlış saklama koşulları 2. Yanlış saklama yöntemleri de siyah lekelere yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: