Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadoyu en hızlı olgunlaştırmak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kağıt torba yöntemi: Avokado, kahverengi kağıt bir torbaya koyulur 12. Torbanın ağzı kapatılır ve oda sıcaklığında, güneş ışığından uzak bir yerde 2-5 gün bekletilir 12.
- Muz veya elma ile birlikte bekletme: Avokadonun yanına muz veya elma konur 124. Bu meyveler, etilen gazı üreterek olgunlaşma sürecini hızlandırır 124.
- Mikrodalga veya fırın kullanımı: En az tavsiye edilen yöntemdir 1. 200 dereceye ayarlanan fırın 15 dakika ısıtıldıktan sonra kapatılır ve avokadolar içine konularak yarım saat bekletilir 1. Mikrodalgada ise avokado 100 derecede 5 dakika bekletilir 1.
Avokadonun olgunlaşma süresi, çeşit, hasat dönemi ve saklama koşulları gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: