Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borş çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 litre su 1;
- 500 gram kemikli dana eti 1;
- 1 adet büyük boy kuru soğan 1;
- 1 adet büyük boy pancar 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 adet domates 1;
- 2 adet defne yaprağı 1;
- 200 gram lahana 1;
- 2 sap pırasa 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1.
Servis için:
- yarım su bardağı krema veya süzme yoğurt 1.
Yapılışı:
- Kemikli etleri tencereye alın, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyin ve etler kemiklerinden ayrılacak seviyeye gelinceye kadar pişirin 1.
- Pancarın kabuğunu soymadan tencereye alın, biraz sirke ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayın 1.
- Kabuğunu soyup doğrayın 1.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın 1.
- Lahanayı, havucu, pırasayı eşit şekilde doğrayın 1.
- İlk olarak tencereye yağ ile birlikte soğanları alarak kavurmaya başlayın 1.
- Havuç, pancar ve pırasayı ekleyerek pişirmeye devam edin 1.
- Küp küp doğradığınız domatesleri ve lahanayı da tencereye ekleyin 1.
- Kavurmaya devam edin 1.
- Pişen etleri kemiklerinden ayırın, tencereye ekleyin 1.
- Üzerine et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pişen çorbanızı tabağa alın 1.
- Üzerine isteğe bağlı ekşi krema veya süzme yoğurt ile servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: