Borş çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 3 litre su; 500 gram kemikli dana eti; 1 adet büyük boy kuru soğan; 1 adet büyük boy pancar; 2 diş sarımsak; 1 adet domates; 2 adet defne yaprağı; 200 gram lahana; 2 sap pırasa; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Servis için: yarım su bardağı krema veya süzme yoğurt. Yapılışı: 1. Kemikli etleri tencereye alın, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyin ve etler kemiklerinden ayrılacak seviyeye gelinceye kadar pişirin. 2. Pancarın kabuğunu soymadan tencereye alın, biraz sirke ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayın. 3. Kabuğunu soyup doğrayın. 4. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 5. Lahanayı, havucu, pırasayı eşit şekilde doğrayın. 6. İlk olarak tencereye yağ ile birlikte soğanları alarak kavurmaya başlayın. 7. Havuç, pancar ve pırasayı ekleyerek pişirmeye devam edin. 8. Küp küp doğradığınız domatesleri ve lahanayı da tencereye ekleyin. 9. Kavurmaya devam edin. 10. Pişen etleri kemiklerinden ayırın, tencereye ekleyin. 11. Üzerine et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. 12. Pişen çorbanızı tabağa alın. 13. Üzerine isteğe bağlı ekşi krema veya süzme yoğurt ile servis yapın. Borş çorbası tarifini et kullanmadan da vejetaryen olarak hazırlamak mümkündür.