Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bol vitaminli yiyecekler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Yeşil Yapraklı Sebzeler: Kale, ıspanak, pazı ve lahana gibi sebzeler A, K, E ve C vitaminleri ile folat ve beta-karoten içerir 1.
- Balık: B12 vitamini, D vitamini ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir 12.
- Turpgillerden Sebzeler: Lahana, brokoli ve Brüksel lahanası lif, C, E, K vitaminleri ve folat bakımından yüksektir 1.
- Yumurta: A vitamini, B-12 ve selenyum açısından zengindir 1.
- Narenciye Meyveleri: Portakal, limon gibi meyveler C vitamini, A vitamini, B6 vitamini, folat ve potasyum, magnezyum, bakır, fosfor ve manganez içerir 12.
- Karaciğer: Demir, riboflavin, B12 vitamini, A vitamini ve bakır açısından besin açısından yoğun bir gıdadır 1.
Bu yiyecekler, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamini doğal olarak sağlayarak sağlıklı bir beslenme programının önemli parçalarıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: