Buradasın
A vitamini en çok hangi besinlerde bulunur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hayvansal kaynaklar:
- karaciğer (sığır, tavuk ve balık karaciğeri) 12;
- balık yağı 12;
- yumurta sarısı 12;
- süt ve süt ürünleri (tam yağlı süt, yoğurt, peynir) 12;
- tereyağı 12.
Bitkisel kaynaklar:
- havuç, tatlı patates, balkabağı gibi turuncu ve sarı sebzeler 12;
- ıspanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler 12;
- kırmızı ve sarı biber 12;
- mango, kayısı gibi meyveler 12.
Ayrıca, zenginleştirilmiş tahıl gevrekleri, ekmekler, kırmızı ve beyaz et, sakatatlar da A vitamini içerir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: