Buradasın
Bisküvili balkabağı tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvili balkabağı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket bisküvi (30 adet) 1;
- 2 (dolu) yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 veya 1,5 tatlı kaşığı tarçın (tepeleme) 1;
- 1 fiske tuz 1;
- 1 kg balkabağı 14;
- 1 veya 1,5 su bardağı şeker 14;
- yarım çay bardağı süt 1;
- 1 çorba kaşığı nişasta 1;
- 3 su bardağı süt 1;
- yarım su bardağı şeker 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket krem şanti ve hazırlanışı için gerekli olan süt 1;
- 1 paket sıvı krema (200 ml) ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1;
- üzeri için badem, ceviz, fındık gibi kuru yemişler 1.
Yapılışı:
- Tabanın hazırlanması: Tereyağını tavada kısık ateşte eritin 1. Bisküvileri blenderdan geçirip karıştırma kabına alın, tarçın ve tuzu ekleyin, eriyen tereyağını ekleyip iyice karıştırın 1. Borcama döküp sıkıştırın 1.
- Balkabaklı pürenin hazırlanması: Kabuğunu soyup doğradığınız balkabağı ile şekeri tencereye alın, tencerenin dibine çok az su koyun 1. Orta ateşte 10 dakika pişirip yumuşamaya başlayınca kapağı açık bir şekilde pişirmeye devam edin 1. Balkabağı yumuşayınca ateşten alıp süzgeçten geçirin 1.
- Kremanın hazırlanması: Bir tencerede süt, şeker, un ve nişastayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin 1. Krem şantiyi hazırlayıp sıvı krema ile çırpın 1.
- Tatlının birleştirilmesi: Balkabağı püresini bisküvili tabanın üzerine dökün, üzerine kremayı yayın 1.
- Dinlendirme: Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip üzerine jöle akıtın, kuruyemiş serpiştirip servis edin 1.
Alternatif olarak, krem şanti yerine muhallebi kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: