Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bıldırcının en güzel yemeği olarak şu tarifler öne çıkmaktadır:
- Bıldırcın dolması 4. 4 temizlenmiş bıldırcın, 1 çay bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 küçük kuru soğan, yarım çay kaşığı tarçın, çeyrek çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile hazırlanır 4. İç harcı bıldırcınlara doldurulup fırın kabına dizilir ve 160-170°C'de 30 dakika pişirilir 4.
- Fırında bıldırcın 5. Bıldırcınlar ikiye ayrılıp içi temizlenir, yıkandıktan sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıvı yağ ile karıştırılır 5. Tepsiye dizilen bıldırcınların üzerine tavada erimiş tereyağı sürülür ve 180 derecede 45 dakika pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: