• Buradasın

    Bıldırcın dolması içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bıldırcın dolmasının içine şu malzemeler konur:
    • İç pilav için: baldo pirinç, kuru soğan, kuş üzümü, tuzsuz badem, tereyağı, zeytinyağı, kesme şeker, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, yenibahar, kimyon 1.
    • Diğer malzemeler: 8 adet bıldırcın, iri pilavlık bulgur, domates, yeşil biber, 250 g tereyağı, 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve fincanı zeytinyağı 2.
    Ayrıca, bazı tariflerde dolmalık fıstık ve nar ekşisi de kullanılır 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bıldırcın en güzel nasıl pişirilir?

    Bıldırcın etini en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: Tavada bıldırcın eti: Bıldırcınlar temizlenir ve yıkandıktan sonra ikiye veya dörde bölünür. Tencereye alınan bıldırcın etlerinin üzeri geçecek kadar su ilave edilir. Suları çekilince az miktarda yağ eklenerek 5-10 dakika kavrulur. Fırında bıldırcın eti: Bıldırcınlar temizlenip ikiye ayrılır ve yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için bekletilir. Bir kapta sıvıyağ, tuz, kırmızı biber ve karabiber karıştırılır ve bıldırcın etiyle harmanlanır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 40 dakika pişirilir. Izgarada bıldırcın eti: Temizlenen ve yıkanan bıldırcınlar, yağ ve baharatlarla harmanlanır. Izgara ısıtıldıktan sonra bıldırcın eti dizilir ve bir tarafı piştikten sonra diğer tarafına çevrilerek ortalama 20-25 dakikada pişirilir.

    Bıldırcına hangi baharatlar konur?

    Bıldırcın pişirirken aşağıdaki baharatlar kullanılabilir: Tuz ve karabiber: Temel baharatlar olup, etin doğal tadını ortaya çıkarır. Zeytinyağı: Bıldırcının yumuşak kalmasını sağlar ve lezzetini arttırır. Limon suyu: Asidik özellikleri sayesinde etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur. Taze otlar: Kekik, biberiye ve maydanoz gibi baharatlar, bıldırcına zengin bir aroma katar. Ayrıca, kimyon ve yenibahar gibi baharatlar da bıldırcın yemeklerinde tercih edilebilir.