Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada biberli ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 tatlı kaşığı instant maya, 2 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz 1.
- İç harcı için: 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 küçük soğan, 15 yemek kaşığı lor peynir, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı kekik, 2 tatlı kaşığı pulbiber, 2 tatlı kaşığı çörekotu, 2 tatlı kaşığı susam, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Un yoğurma kabına alınır, üzerine ılık suyla karıştırılmış maya ve şeker ilave edilir, tuz ve zeytinyağı eklenir ve yoğurulur 1. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır 1.
- Dinlenme: Hamur, üzeri kapatılarak yarım ile bir saat arası dinlenmeye bırakılır 1.
- İç harcın hazırlanması: Soğan rendelenir ve zeytinyağı ile ocakta pişirilir, soğanlar pişince salça ve baharatlar ilave edilir, altı kapatıldıktan sonra lor peynir eklenir ve karıştırılır 1.
- Pişirme: Hamur mandalinadan biraz daha küçük bezelere ayrılır, teflon bir tencere veya kapaklı bir tava ocağa konur ve altı yakılır 1. Bezeler açılır ve iç harç sürülerek ısınan tavaya alınır, kapak kapatılıp 1-2 dakika pişirilir 1. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: