Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beze Tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yumurta aklarını ayırın: Yumurta aklarını ve sarılarını dikkatlice ayırın 13. Yumurta aklarının içine 1 damla bile sarı karışmamalı, aksi halde istenilen kıvamı elde etmek zor olur 23.
- Çırpma: Yumurta aklarını derin bir cam kaseye alın, üzerine tuz ekleyin ve mikserle yüksek devirde çırpmaya başlayın 35.
- Şeker ekleme: Hafif köpürmeye başladığında, 4-5 seferde yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) çırpmaya devam edin 35.
- Şekillendirme: Karışımı sıkma torbasına alın ve yıldız uç takarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük dokunuşlarla sıkın 12.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirin 13. Fırından fırına farklılık gösterebilir, bu süre uzayabilir 3.
- Soğutma: Fırından çıkarıp bezelerin soğumasını bekleyin 13.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: