Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beze yaparken yumurta akının köpürmemesinin birkaç nedeni olabilir:
- Yumurta akının sarıyla karışması 12. Yumurta beyazlarını sarılarından dikkatlice ayırmak gerekir; bir damla bile sarı karışmamalıdır 12.
- Kabıın yağlı veya nemli olması 15. Karıştırma kabı temiz ve kuru olmalıdır 5.
- Yumurta akının yeterince soğuk olması 1. Yumurta beyazlarının oda sıcaklığında olması gerekir 15.
- Yetersiz çırpma süresi 45. Karışımın krem şanti kıvamı alması için en az 15-20 dakika çırpılması gerekir 24.
- Fırın sıcaklığının yüksek olması 14. Bezeler 100°C'de pişirilmelidir; fırın çok sıcak olursa, bezelerin dışı çok hızlı pişer ve içi nemli kalmaz 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: