• Buradasın

    Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler:
    • 5 kg un 1;
    • 1 kg tereyağı 1;
    • 2 litre süt 1;
    • 200 g maya 1;
    • 10 g tarçın 1;
    • Tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuzu karıştırarak hamur elde edin 1.
    2. Hazırlanan hamuru 40-45 dakika dinlendirin 1.
    3. Hamuru 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin 1.
    4. Çubukları 8-9 cm uzunluğunda verev keserek tepsiye dizin ve orta ateşte fırına verin 1.
    5. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın 1.
    6. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konularak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir ve kurutulur 1.
    7. Fırından çıkarıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır 1.
    Alternatif bir Beypazarı kurusu tarifi:
    Malzemeler:
    • 3 su bardağı un 2;
    • 15 orta boy taze fesleğen yaprağı 2;
    • 1 tatlı kaşığı instant maya 2;
    • 1/2 su bardağı ılık su 2;
    • 1/2 su bardağı ılık süt 2;
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2;
    • 40 g tereyağı 2;
    • 1 çay kaşığı tuz 2;
    • 1 çay kaşığı toz şeker 2.
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin 2.
    2. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin 2.
    3. Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın 2.
    4. Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun 2.
    5. Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin 2.
    6. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2.
    7. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin 2.
    8. Rulo hamurdan verev parçalar kesin 2.
    9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2.
    10. Bu şekilde
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Beypazarı kurusu neye iyi gelir?

    Beypazarı kurusu çeşitli sağlık faydaları sunar: 1. Sindirim sistemine destek olur: Lifli yapısı sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. 2. Enerji verir: İçerdiği doğal karbonhidratlar, gün boyu enerji ihtiyacını karşılamaya destek olur. 3. Tokluk hissi sağlar: Yüksek lif oranı sayesinde uzun süre tok tutar, bu nedenle diyet yapanlar için ideal bir seçenektir. 4. Kemik sağlığını destekler: Kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerir, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. 5. Antioksidan özellik gösterir: Tarçın içeriği sayesinde serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesini destekler. 6. Bağışıklığı güçlendirir: İçeriğindeki vitaminler, bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkı sağlar.

    Beypazarı Kurusu kaç günde pişer?

    Beypazarı kurusu, yaklaşık 15-20 dakika fırında pişer.

    Beypazarı kuru hamuruna ne konur?

    Beypazarı kurusu hamuruna şu malzemeler konur: 5 kilogram un; 1 kilogram tereyağı; 2 litre süt; 200 g maya; 10 g tarçın; Tuz. Ayrıca, mahlep de kullanılabilir.