Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 100 gram tereyağı (yumuşamış) 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1,5 bardak ılık süt 1;
- 2 tatlı kaşığı kuru maya 1;
- 2 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- Yarım çay kaşığı mahlep 1;
- 4,5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Hamurun bütün malzemelerini karıştırın 1.
- Unun 4 bardağını koyun, ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edin 1.
- 4 bardaktan sonra hamur ele yapışıyorsa yarım bardak daha un ekleyin 1.
- Hamuru en az 5-6 dakika yoğurun 1.
- Hamurun üzerini kapatıp kalın bir şeyle sarın ve 2-2,5 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın, tezgahta simit gibi yuvarlayın 1.
- Yuvarlanan hamuru baklava dilimi şeklinde yanlamasına kesin 1.
- Yağlı kağıt serili veya yağsız tepsiye dizin 1.
- Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra 25 dakika daha oda sıcaklığında mayalayın 1.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika soğumaya bırakın 1.
- Fırını 120 dereceye getirin ve kuraları tekrar fırına koyun, 1 saat daha pişirin 1.
- Fırını kapatın, kurular içinde dursun, kapağını hiç açmadan 6-7 saat bekletin 1.
Beypazarı kurusu, hava almayan bir poşette 3-4 ay tazeliğini koruyabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: