• Buradasın

    Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler:
    • 5 kg un 1;
    • 1 kg tereyağı 1;
    • 2 litre süt 1;
    • 200 g maya 1;
    • 10 g tarçın 1;
    • Tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuzu karıştırarak hamur elde edin 1.
    2. Hazırlanan hamuru 40-45 dakika dinlendirin 1.
    3. Hamuru 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin 1.
    4. Çubukları 8-9 cm uzunluğunda verev keserek tepsiye dizin ve orta ateşte fırına verin 1.
    5. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın 1.
    6. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konularak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir ve kurutulur 1.
    7. Fırından çıkarıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır 1.
    Alternatif bir Beypazarı kurusu tarifi:
    Malzemeler:
    • 3 su bardağı un 2;
    • 15 orta boy taze fesleğen yaprağı 2;
    • 1 tatlı kaşığı instant maya 2;
    • 1/2 su bardağı ılık su 2;
    • 1/2 su bardağı ılık süt 2;
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2;
    • 40 g tereyağı 2;
    • 1 çay kaşığı tuz 2;
    • 1 çay kaşığı toz şeker 2.
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin 2.
    2. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin 2.
    3. Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın 2.
    4. Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun 2.
    5. Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin 2.
    6. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2.
    7. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin 2.
    8. Rulo hamurdan verev parçalar kesin 2.
    9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2.
    10. Bu şekilde
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden-brown Beypazarı kurusu (traditional Turkish biscuit) resting on a rustic wooden tray inside a warm, glowing oven, with steam rising gently.

    Beypazarı Kurusu kaç günde pişer?

    Beypazarı kurusunun pişme süresi, iki aşamalı pişirme tekniği nedeniyle değişiklik gösterir: 1. İlk pişirme: Hamur, 180 derecede 10 dakika pişirilir. 2. İkinci pişirme: Hamur, 100 derecede 1 saat kurutulur. Bu durumda, Beypazarı kurusunun tamamen pişip kuruması yaklaşık 1 saat 10 dakika sürer. Ayrıca, fırının özelliklerine göre bu süreler değişebilir. Kurular, ikinci fırınlama sonrası fırın kapatılıp bir gece bekletildiğinde daha iyi kurur.

    Beypazarı kuru hamuruna ne konur?

    Beypazarı kurusu hamuruna şu malzemeler konur: Ilık süt; Instant maya; Toz şeker; Tuz; Tarçın; Un (kontrollü olarak, ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur olacak şekilde). Ayrıca, bazı tariflerde tereyağı ve mahlep de kullanılır.

    Beypazarı kurusu neye iyi gelir?

    Beypazarı kurusunun bazı faydaları: Sindirim sistemine destek olur. Enerji verir. Tokluk hissi sağlar. Kemik sağlığını destekler. Antioksidan özellik gösterir. Bağışıklığı güçlendirir.