Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuzu karıştırarak hamur elde edin 1.
- Hazırlanan hamuru 40-45 dakika dinlendirin 1.
- Hamuru 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin 1.
- Çubukları 8-9 cm uzunluğunda verev keserek tepsiye dizin ve orta ateşte fırına verin 1.
- Hafif pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın 1.
- 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konularak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir ve kurutulur 1.
- Fırından çıkarıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır 1.
Alternatif bir Beypazarı kurusu tarifi:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 2;
- 15 orta boy taze fesleğen yaprağı 2;
- 1 tatlı kaşığı instant maya 2;
- 1/2 su bardağı ılık su 2;
- 1/2 su bardağı ılık süt 2;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 40 g tereyağı 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı toz şeker 2.
Yapılışı:
- Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin 2.
- Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin 2.
- Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın 2.
- Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun 2.
- Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin 2.
- Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2.
- Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin 2.
- Rulo hamurdan verev parçalar kesin 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2.
- Bu şekilde
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: