• Buradasın

    Beypazarı kuru hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beypazarı kurusu hamuruna şu malzemeler konur:
    • Ilık süt 123;
    • Instant maya 123;
    • Toz şeker 1;
    • Tuz 123;
    • Tarçın 123;
    • Un (kontrollü olarak, ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur olacak şekilde) 23.
    Ayrıca, bazı tariflerde tereyağı ve mahlep de kullanılır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Beypazarı kurusu neye iyi gelir?

    Beypazarı kurusunun bazı faydaları: Sindirim sistemine destek olur. Enerji verir. Tokluk hissi sağlar. Kemik sağlığını destekler. Antioksidan özellik gösterir. Bağışıklığı güçlendirir.

    Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

    Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler: 5 kg un; 1 kg tereyağı; 2 litre süt; 200 g maya; 10 g tarçın; Tuz. Yapılışı: 1. Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuzu karıştırarak hamur elde edin. 2. Hazırlanan hamuru 40-45 dakika dinlendirin. 3. Hamuru 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin. 4. Çubukları 8-9 cm uzunluğunda verev keserek tepsiye dizin ve orta ateşte fırına verin. 5. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. 6. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konularak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir ve kurutulur. 7. Fırından çıkarıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır. Alternatif bir Beypazarı kurusu tarifi: Malzemeler: 3 su bardağı un; 15 orta boy taze fesleğen yaprağı; 1 tatlı kaşığı instant maya; 1/2 su bardağı ılık su; 1/2 su bardağı ılık süt; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 40 g tereyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin. 2. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. 3. Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın. 4. Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun. 5. Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin. 6. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 7. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin. 8. Rulo hamurdan verev parçalar kesin. 9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 10. Bu şekilde