• Buradasın

    Beypazarı kuru hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beypazarı kurusu hamuruna şu malzemeler konur:
    • Ilık süt 123;
    • Instant maya 123;
    • Toz şeker 1;
    • Tuz 123;
    • Tarçın 123;
    • Un (kontrollü olarak, ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur olacak şekilde) 23.
    Ayrıca, bazı tariflerde tereyağı ve mahlep de kullanılır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Beypazarı kurusu neye iyi gelir?

    Beypazarı kurusunun bazı faydaları: Sindirim sistemine destek olur. Enerji verir. Tokluk hissi sağlar. Kemik sağlığını destekler. Antioksidan özellik gösterir. Bağışıklığı güçlendirir.

    Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

    Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler: 100 gram tereyağı (yumuşamış); 1 çay bardağı sıvı yağ; 1,5 bardak ılık süt; 2 tatlı kaşığı kuru maya; 2 tatlı kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı tarçın; Yarım çay kaşığı mahlep; 4,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Hamurun bütün malzemelerini karıştırın. 2. Unun 4 bardağını koyun, ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edin. 3. 4 bardaktan sonra hamur ele yapışıyorsa yarım bardak daha un ekleyin. 4. Hamuru en az 5-6 dakika yoğurun. 5. Hamurun üzerini kapatıp kalın bir şeyle sarın ve 2-2,5 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın, tezgahta simit gibi yuvarlayın. 7. Yuvarlanan hamuru baklava dilimi şeklinde yanlamasına kesin. 8. Yağlı kağıt serili veya yağsız tepsiye dizin. 9. Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra 25 dakika daha oda sıcaklığında mayalayın. 10. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 11. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika soğumaya bırakın. 12. Fırını 120 dereceye getirin ve kuraları tekrar fırına koyun, 1 saat daha pişirin. 13. Fırını kapatın, kurular içinde dursun, kapağını hiç açmadan 6-7 saat bekletin. Beypazarı kurusu, hava almayan bir poşette 3-4 ay tazeliğini koruyabilir.