Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler: 100 gram tereyağı (yumuşamış); 1 çay bardağı sıvı yağ; 1,5 bardak ılık süt; 2 tatlı kaşığı kuru maya; 2 tatlı kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı tarçın; Yarım çay kaşığı mahlep; 4,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Hamurun bütün malzemelerini karıştırın. 2. Unun 4 bardağını koyun, ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edin. 3. 4 bardaktan sonra hamur ele yapışıyorsa yarım bardak daha un ekleyin. 4. Hamuru en az 5-6 dakika yoğurun. 5. Hamurun üzerini kapatıp kalın bir şeyle sarın ve 2-2,5 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın, tezgahta simit gibi yuvarlayın. 7. Yuvarlanan hamuru baklava dilimi şeklinde yanlamasına kesin. 8. Yağlı kağıt serili veya yağsız tepsiye dizin. 9. Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra 25 dakika daha oda sıcaklığında mayalayın. 10. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 11. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika soğumaya bırakın. 12. Fırını 120 dereceye getirin ve kuraları tekrar fırına koyun, 1 saat daha pişirin. 13. Fırını kapatın, kurular içinde dursun, kapağını hiç açmadan 6-7 saat bekletin. Beypazarı kurusu, hava almayan bir poşette 3-4 ay tazeliğini koruyabilir.