Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz ve yeşil çay arasındaki temel farklar şunlardır:
- İşleme: Beyaz çay, çay bitkisinin tomurcukları ve genç yapraklarının az işlem görerek soldurulması, fırınlanması ve kurutulmasıyla elde edilir 14. Yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile üretilir 14.
- Oksidasyon: Beyaz çay düşük oksidasyon seviyelerine sahipken, yeşil çay daha yüksek oksidasyon seviyelerine sahiptir 1.
- Antioksidan: Beyaz çay, yeşil çaya göre daha yüksek antioksidan içerir 13.
- Kafein: Beyaz çay, yeşil çaya göre daha az kafein içerir 1.
- Renk: Yeşil çay, oksidasyon işlemi görmediği için demlendiğinde yeşil renkte kalırken, beyaz çayın rengi soldurma aşamasında ortaya çıkar 24.
Her iki çay da antioksidan bakımından güçlü olsa da, yapılan araştırmalar çoğunlukla yeşil çayın daha yüksek antioksidan kapasitesine sahip olduğunu göstermektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: