Bayburt'a özgü yoğurt yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1,5 su bardağı su - 4 su bardağı un - 3 çorba kaşığı tereyağı (margarin) - 4-5 diş sarımsak - 500 gr yoğurt - Tuz - Karabiber Yapılışı: 1. Unu tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun. 2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. 3. Hamuru oklava ile yufka şeklinde açın. 4. Yufkaları saçın üzerinde iki taraflı olarak az pişirin ve bir kenara alın. 5. Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları ikişer cm eninde kesin. 6. Fırın tepsisini yağlayın, kestiğiniz hamurların kesilen tarafı üste gelecek şekilde yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin. 7. Tereyağını eritin ve hamurların üzerine gezdirerek dökün. 8. Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin, tuz ilave edip çırpın. 9. Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın. 10. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin, 15-20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Ayrıca, Bayburt yöresine özgü "yogurtlu dolma" tarifi de mevcuttur.