Buradasın
Bayburt'a özgü yoğurt nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayburt'a özgü yoğurt yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı su 2
- 4 su bardağı un 2
- 3 çorba kaşığı tereyağı (margarin) 2
- 4-5 diş sarımsak 2
- 500 gr yoğurt 2
- Tuz 2
- Karabiber 2
Yapılışı:
- Unu tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun 2.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın 2.
- Hamuru oklava ile yufka şeklinde açın 2.
- Yufkaları saçın üzerinde iki taraflı olarak az pişirin ve bir kenara alın 2.
- Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları ikişer cm eninde kesin 2.
- Fırın tepsisini yağlayın, kestiğiniz hamurların kesilen tarafı üste gelecek şekilde yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin 2.
- Tereyağını eritin ve hamurların üzerine gezdirerek dökün 2.
- Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin, tuz ilave edip çırpın 2.
- Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın 2.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin, 15-20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: