Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baton kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Pişirme sıcaklığı: Baton kek, 165 derecede, yuvarlak keklere göre daha uzun süre pişirilir 1.
- Kakaolu ve sade hamurların karıştırılması: Üç renkli baton kek yaparken, hamurları çok fazla karıştırmamak ve kabı fazla sallamamak gerekir; bir çöp şiş yardımıyla hafifçe karıştırılabilir 2.
- Unun eklenmesi: Un, eleyerek eklenmeli ve tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırılmalıdır 25.
- Fırın ayarı: Mikrodalgada pişiriliyorsa, fansız ayar kullanılmalıdır 2.
- İlk 25 dakika: Fırının kapağı ilk 25 dakika açılmamalıdır 5.
- Kürdan testi: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapılabilir 5.
- Kalıptan çıkarma: Silikon kalıplarda keki alttan parmaklarla bastırarak, çelik kalıplarda ise silikon spatulalarla kenarları sıyırarak çıkarılabilir 3. Kesici aletler kullanılmamalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: