Buradasın
Bartına özel pum pum çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pum Pum Çorbası (Bartın) yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4/5 su bardağı mısır unu 1
- 3,5 su bardağı su 1
- 2,5 su bardağı süt 1
- 1-1,5 su bardağı et suyu 1
- 3-4 dilim kıtır ekmek 1
- 50 g rendelenmiş taze kaşar 1
- Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
Hazırlanışı:
- Et suyu, soğuk su ve mısır unu tencereye alınarak kaynayana kadar çırpılır 1.
- Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ilave edilerek karıştırmaya devam edilir 1.
- Ayrı bir tavada kıtır ekmekler ayçiçek yağı ile kavrulur 1.
- Çorbanın tuzu ve biberi eklenir 1.
- Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınır 1.
- Üzerine kıtır ekmekleri eklenir 1.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenerek servise hazırlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: