Buradasın
Bartına özel pum pum çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bartın'a özel pumpum çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu 13;
- 5 su bardağı su veya et suyu 13;
- 2 dilim kavurma 13;
- Tuz 13;
- Üzeri için 2 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 13.
Yapılışı:
- Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu ve mısır ununu ekleyip karıştırın 13.
- Kaynayana kadar karıştırın 13.
- Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun 13.
- Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın 13.
- Tuzunu ayarlayın 13.
- Yaklaşık 4-5 dakika pişirin 1.
- Tereyağı ve pul biberi sos tenceresinde kızdırın 13.
- Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirin 13.
Pumpum çorbasının püf noktaları:
- Çorbanın topaklanmaması için su, süt ve mısır ununu hızlı bir şekilde karıştırın 1.
- Karıştırma işleminde mutlaka tahta kaşık kullanılmalıdır 1.
- Çorbanın orijinal malzemesi mısır unudur, bu nedenle nişasta kullanılan tarifler tercih edilmemelidir 1.
- Kavurmayı karıştırırken rendelenmiş soğan eklenebilir 1.
- Hazırlanan çorba, servis etmeden önce bir kez mikserden geçirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: