Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bartın yöresine ait bazı hamur işleri şunlardır:
- Pirinçli Mantı: Hamuru pirinç eklenerek hazırlanan ve iç harcı kavrulmuş pirinçten oluşan bir mantı çeşididir 123.
- Kırk Katlı Börek: İnce yufkaların üst üste dizilmesiyle yapılan ve genellikle ceviz veya peynir içeren bir börek türüdür 235.
- Unlu İspit Dolması: Ispit yapraklarının unlu bir harç ile doldurulup üzerine yoğurt dökülerek servis edilen bir yemektir 25.
- Tirit: İnce dilimlenmiş ekmeklerin üzerine tavuk veya et suyu dökülerek yapılan, üzerine didiklenmiş et ve yoğurt eklenen bir yemektir 5.
- Halışka: Un, tereyağı, süt ve cevizle hazırlanan, üzerine pekmez gezdirilen bir tatlıdır 45.
- Tatlı Böreği: İnce açılan yufkaların arasına tereyağı ve ceviz konularak hazırlanan ve üzerine şerbet gezdirilen bir tatlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: