Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bartın yöresine özgü bazı hamur işleri şunlardır:
- Pirinçli Mantı: Geniş bir hamurun içine kavrulmuş pirinç eklenerek yapılan ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen bir mantı çeşididir 12.
- Kırk Katlı Börek: İnce yufkaların arasına ceviz ve fındık konularak hazırlanan, kat kat bir börektir 12.
- Tavuklu Köy Böreği: Kendi yetiştirdikleri köy tavuklarının haşlanıp didiklenmesi ve yufkaların üzerine konulmasıyla yapılan bir börektir 13.
- Halışka: Un, tereyağı, süt ve cevizle hazırlanan, üzerine pekmez gezdirilerek servis edilen bir tatlıdır 1.
- Kaha Tatlısı: Elde açılan hamurların kızartılıp şerbetle tatlandırılmasıyla yapılan bir tatlıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: