Buradasın
Ballı hardallı makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı hardallı makarna tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 300 gram makarna 1
- 2 adet tavuk göğsü 1
- 3 yemek kaşığı bal 15
- 2 yemek kaşığı hardal 15
- 1 adet soğan 1
- 3 diş sarımsak 1
- Tuz, karabiber 1
- Zeytinyağı 1
- Taze kekik veya maydanoz (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- İlk olarak makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzerek kenara alın 1.
- Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın 1.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış tavukları ekleyerek pişirin 1.
- Tavuklar kızarıp suyunu çektikten sonra ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin 1.
- Soğanlar yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Sotelediğiniz tavuk ve soğan karışımına balı ve hardalı ekleyerek karıştırın 1.
- Haşladığınız makarnayı bu karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın 1.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın 1.
- Servis tabağına almadan önce üzerine taze kekik veya maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: