Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı hardallı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram makarna 3;
- 2 adet tavuk göğsü 3;
- 3 yemek kaşığı bal 3;
- 2 yemek kaşığı hardal 3;
- 1 adet soğan 3;
- 3 diş sarımsak 3;
- Tuz, karabiber 3;
- Zeytinyağı 3;
- Taze kekik veya maydanoz (isteğe bağlı) 3.
Yapılışı:
- İlk olarak makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün 3.
- Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın 3.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış tavukları ekleyerek pişirin 3.
- Tavuklar kızarıp suyunu çektikten sonra ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin 3.
- Soğanlar yumuşayana kadar soteleyin 3.
- Sotelediğiniz tavuk ve soğan karışımına balı ve hardalı ekleyerek karıştırın 3.
- Haşladığınız makarnayı bu karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın 3.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın 3.
- Servis tabağına almadan önce üzerine taze kekik veya maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: