Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkan düğünlerinde genellikle şu yemekler yenir:
- Börek: Boşnak veya Arnavut böreği gibi çeşitli hamur işleri 12.
- Elbasan Tava: Kuzu etinden yapılan, yumurta, sarımsak ve yoğurtlu sosla fırınlanan bir et yemeği 1.
- Pleskavitsa: Yağlı kıymadan yapılan, hamburger benzeri bir köfte 12.
- Ajvar: Közlenmiş biber, soğan, sarımsak ve patlıcanla yapılan bir sos 12.
- Tavche Gravche: Kuru fasulye, soğan, kuru kırmızı biber ve maydanozla hazırlanan bir yemek 1.
- Sarma: Asma yaprağına sarılmış et ve pirinç karışımı 3.
Ayrıca, Balkan düğünlerinde tatlı olarak krofne (çikolata veya reçel dolu hamur tatlısı) ve tulumba (çıtır kızartılmış şerbetli tatlı) da servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: