Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geleneksel tören yemekleri, doğum, sünnet, düğün ve ölü gibi özel günlerde hazırlanan ve toplu olarak ikram edilen yemeklerdir 1.
Bazı geleneksel tören yemekleri:
- Doğum yemeği: Lohusa şerbeti, pita veya tavuk pilavı, ayran, hedik 125.
- Sünnet yemeği: Kurban kesimi, büyük kazanlarla hazırlanan yemekler 1.
- Düğün yemeği: Düğün çorbası, keşkek, etli nohut, tavuk pilav, ekşili köfte, baklava, halva 125.
- Ölü yemeği: Cenaze evine getirilen yemekler, üçüncü gün pişi, beşinci gün bişi, kırkıncı gün helva veya yemek 135.
Tören yemekleri, bölgeye ve kültürel farklılıklara göre çeşitlilik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: