Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın şeker olduğunu anlamak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:
- İyot Çözeltisi Testi: Yaklaşık 1 ml balı eşit hacimde su ile karıştırın ve 4-5 damla iyot çözeltisi ekleyin, ardından çalkalayın 1. Kırmızıdan menekşeye kadar değişebilen bir renk gelişmesi, balda ticari glikoz veya invert şeker bulunduğunu gösterir 1.
- Akışkanlık Testi: Balı akıttığınızda sürekli uzuyorsa gerçek, kesik kesik akıyorsa sahtedir 2.
- Soğuk Hava Testi: Bal soğuk havada donuyorsa gerçek, donmuyorsa sahtedir 23.
- Yakma Testi: Bal değdirdiğiniz kibriti yaktığınızda yanıyorsa bal saf ve gerçektir, yanmıyorsa sahtedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: