Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın şekerlenmesi, içindeki glikozun zamanla katılaşması ve baldaki su oranının fazla olması gibi doğal nedenlerden kaynaklanır 12. Ayrıca, yanlış saklama koşulları, balın sürekli şekerlenmesine yol açabilir 1.
- Glikoz ve fruktoz oranı: Glikoz oranı yüksek olan bal çeşitlerinde daha fazla kristallenme görülür 3.
- Saklama koşulları: Bal kavanozları, 18-24 derecelik oda sıcaklığında saklanmalıdır 12. Buzdolabına veya soğuk bir alana kaldırılan bal, kısa sürede şekerlenebilir 1.
- Hava ve nem teması: Kapağı açık bırakılan veya nemli ortamlarda tutulan bal, bir süre sonra şekerlenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: