Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir lokması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 12
- 1 su bardağı su 1
- 1 paket instant maya 1
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1
- Yarım çay kaşığı tuz 1
- Kızartmak için sıvı yağ 1
- Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, birkaç damla limon suyu 1
Yapılışı:
- Bir kapta un, instant maya, toz şeker ve tuzu karıştırın 1.
- Yavaş yavaş suyu ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun 1. Hamur pürüzsüz olmalı 1.
- Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın, kaynatın 1. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1.
- Derin bir tavada yağı ısıtın ve hamur toplarını kızartın, altın rengi alınca kağıt havlu üzerine alın 1.
- Kızaran lokmaları sıcak şerbetin içine atıp birkaç dakika bekletin 1. Şerbeti çekmesi için bir süre bekledikten sonra servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: