Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık fondü yapmak için gerekli malzemeler:
- 350 g morina balığı 24;
- 350 g mırmır balığı (altın sarısı) 24;
- 350 g pisi balığı 24;
- 4 çorba kaşığı limon suyu 24;
- 2 çorba kaşığı un 24;
- 2 yumurta beyazı 24;
- 1 çorba kaşığı nişasta, beyaz biber tozu 24;
- 1 çorba kaşığı kırmızı acı toz biber 24;
- Tuz 24;
- 1 kg yer fıstığı yağı, mısır yağı veya soya yağı (tercihen) 24.
Yapılışı:
- Balık filetoları temiz bir bez ile kurulanır 24.
- Limon suyu, tuz, biber içinde 10 dk. marine edilir 24.
- Tekrar kurulanır ve küçük parçalar (lokma) hâlinde kesilir 24.
- Bütün balık filetoları una batırılır 24.
- Bir yandan yumurta beyazı, nişasta, tuz, beyaz toz biber, kırmızı toz biber ile bir karışım yapılır 24.
- Balık filetoları bu karışıma batırılır 24.
- Fondü çatalına filetolar takılarak reşo üzerindeki fondü tenceresi içindeki yağa kızartılmak üzere bırakılır 24.
- 1-2 dk. sıcak yağda kızartılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: