Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık fondü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 600 gram kılçıkları ayrılmış ve irice doğranmış somon 1
- Fondü kabının 1/3'ü kadar sıvı yağ 1
- 1 baş sarımsak 1
- Pane için: 2 adet yumurta, yarım su bardağı un, yarım su bardağı mısır unu, birer tutam tuz ve karabiber 1
Yapılışı:
- Tuz ve karabiberi una karıştırın 1.
- Yumurtaları çırpın 1.
- Kuşbaşı doğradığınız balıkları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, en son olarak da mısır ununa bulayıp bir tabağa alın 1.
- Sarımsağı ikiye bölün 1. Fondü kabını ovun 1.
- Fondüyü boşken yakıp 15 dakika ısıtın 1.
- Sıvı yağı ocakta kızdırın 1. Sıcakken, ısıttığınız fondü kabına boşaltın 1.
- Pane yaptığınız balık parçalarını çatalınıza takarak fondünün içine koyup pişirin 1.
- Çeşitli soslar eşliğinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: