• Buradasın

    Sebze ve balık fondları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sebze ve balık fondları şu şekilde açıklanabilir:
    • Sebze Fondları (Fond de Légumes) 123. Mevsimine uygun olarak bütün sebzeler kullanılarak hazırlanır 123. Sebzenin türüne uygun ot ve baharatlar seçilir 123. Kaynatma süresi sebzenin çeşidine göre değişiklik gösterir 123. Sebze fondları, özellikle vejeteryanlar için hazırlanan çorba, yemek ve soslarda kullanılır 23.
    • Balık Fondları (Fond de Poissonn) 123. İri, yağsız balık kemikleri ve kafası, beyaz sebze grubu (mire-poix), ot ve baharatlar kullanılarak hazırlanır 23. Bütün malzemeler 2-3 saat kaynatıldıktan sonra süzülür 123. Balık fondları sadece balık çorbası, balık yemekleri ve soslarının hazırlanmasında kullanılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balık fondü nasıl yapılır?

    Balık fondü yapmak için gerekli malzemeler: 350 g morina balığı; 350 g mırmır balığı (altın sarısı); 350 g pisi balığı; 4 çorba kaşığı limon suyu; 2 çorba kaşığı un; 2 yumurta beyazı; 1 çorba kaşığı nişasta, beyaz biber tozu; 1 çorba kaşığı kırmızı acı toz biber; Tuz; 1 kg yer fıstığı yağı, mısır yağı veya soya yağı (tercihen). Yapılışı: 1. Balık filetoları temiz bir bez ile kurulanır. 2. Limon suyu, tuz, biber içinde 10 dk. marine edilir. 3. Tekrar kurulanır ve küçük parçalar (lokma) hâlinde kesilir. 4. Bütün balık filetoları una batırılır. 5. Bir yandan yumurta beyazı, nişasta, tuz, beyaz toz biber, kırmızı toz biber ile bir karışım yapılır. 6. Balık filetoları bu karışıma batırılır. 7. Fondü çatalına filetolar takılarak reşo üzerindeki fondü tenceresi içindeki yağa kızartılmak üzere bırakılır. 8. 1-2 dk. sıcak yağda kızartılır. Balık fondü, yanında pilav, Çin makarnası, limon sos ve zencefil sos ile servis edilir.

    Balıklara hangi sebzeler verilir?

    Balıklara verilebilecek bazı sebzeler: Çiğ olarak verilebilen sebzeler: Muz, bal kabağı, armut, elma, havuç, patates, tatlı patates. Haşlanması gereken sebzeler: Kabak, salatalık, bezelye, brokoli, lahana, marul, ıspanak. Balıklara sebze verirken dikkat edilmesi gerekenler: Sebzeler iyice yıkanmalı, üzerindeki kir ve tarım ilaçları temizlenmelidir. Sebzeler küçük parçalara ayrılmalıdır. Suyun kirlenmemesi için yenmeyen sebzeler 24 saat içinde akvaryumdan çıkarılmalıdır.