• Buradasın

    Sebze ve balık fondları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sebze ve balık fondları, çorbaların, sosların ve yemeklerin hazırlanmasında kullanılan ana sıvılardır 14.
    Sebze fondları (fond de legumes) şu şekilde ayrılır:
    1. Mevsime uygun sebze fondları: Sebzeler kullanılarak hazırlanır ve türüne uygun ot ve baharatlar seçilir 14.
    2. Av hayvanları fondları: Av hayvanlarının et ve kemiklerinden yapılır 1.
    Balık fondları (fond de poission) ise:
    1. İri ve yağsız balık kemikleri ve kafası kullanılarak hazırlanır 14.
    2. Bütün malzemeler kısık ateşte 2-3 saat kaynatılır ve ardından süzülür 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balıklara hangi sebzeler verilir?

    Balıklara verilebilecek sebzeler şunlardır: 1. Yeşil Sebzeler: Ispanak, brokoli, bezelye, kabak. 2. Kök Sebzeler: Havuç, pancar, patates. 3. Baklagiller: Nohut, mercimek, kuru fasulye. 4. Taze Sebzeler: Salatalık, domates, marul. Bu sebzeler, balıkların beslenmesine çeşitlilik katar ve sağlıklı bir diyet sağlar.

    Balık fondü nasıl yapılır?

    Balık fondü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 600 gram kılçıkları ayrılmış ve irice doğranmış somon - Fondü kabının 1/3'ü kadar sıvı yağ - 1 baş sarımsak - Pane için: 2 adet yumurta, yarım su bardağı un, yarım su bardağı mısır unu, birer tutam tuz ve karabiber Yapılışı: 1. Tuz ve karabiberi una karıştırın. 2. Yumurtaları çırpın. 3. Kuşbaşı doğradığınız balıkları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, en son olarak da mısır ununa bulayıp bir tabağa alın. 4. Sarımsağı ikiye bölün. 5. Fondüyü boşken yakıp 15 dakika ısıtın. 6. Sıvı yağı ocakta kızdırın. 7. Pane yaptığınız balık parçalarını çatalınıza takarak fondünün içine koyup pişirin. 8. Çeşitli soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.