Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebze ve balık fondları şu şekilde açıklanabilir:
- Sebze Fondları (Fond de Légumes) 123. Mevsimine uygun olarak bütün sebzeler kullanılarak hazırlanır 123. Sebzenin türüne uygun ot ve baharatlar seçilir 123. Kaynatma süresi sebzenin çeşidine göre değişiklik gösterir 123. Sebze fondları, özellikle vejeteryanlar için hazırlanan çorba, yemek ve soslarda kullanılır 23.
- Balık Fondları (Fond de Poissonn) 123. İri, yağsız balık kemikleri ve kafası, beyaz sebze grubu (mire-poix), ot ve baharatlar kullanılarak hazırlanır 23. Bütün malzemeler 2-3 saat kaynatıldıktan sonra süzülür 123. Balık fondları sadece balık çorbası, balık yemekleri ve soslarının hazırlanmasında kullanılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: