• Buradasın

    Çıtır balık hangi balıktan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çıtır balık, genellikle mezgit veya pangasius filetosu ile yapılır 12.
    • Mezgit fileto kullanılarak yapılan çıtır balık tarifi için, balıklar ince uzun parçalar halinde kesilip zeytinyağı, defne yaprağı, karabiber ve tuz karışımında bekletilir, ardından galeta ununa bulanıp kızartılır 3.
    • Pangasius filetosu ile yapılan çıtır balık tarifi için ise filetolar 2 parmak kalınlığında kesilip tuzlanır, una, yumurtaya ve mısır gevreğine bulandıktan sonra kızartılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balık pane için hangi balık kullanılır?

    Balık pane için kullanılabilecek bazı balık türleri: levrek; mezgit; palamut; somon; uskumru; kırlangıç; dil balığı; çipura. Balık pane yaparken, kılçığı çıkartılmış etli balıklar tercih edilmelidir.