Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavada tepsinin köşeli olmasının nedeni, baklavanın şeklini korumak, düzgünce kesilmesini ve pişirilmesini sağlamaktır 2.
Köşeli baklava tepsilerinin bazı özellikleri şunlardır:
- Dayanıklılık 2. Tepsiler, dayanıklı ve gıda güvenliği standartlarına uygun çeşitli malzemelerden üretilir 2.
- Yüksek kenar 2. Yüksek kenarları, şerbetin baklava hamuruna en iyi şekilde yedirilebilmesini sağlar 2.
- Kullanım kolaylığı 2. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde baklavanın tepsiye yapışmasını önler ve kolayca temizlenebilir 24.
Geleneksel olarak baklava tepsileri alüminyumdan yapılırken, günümüzde dökme demir, çelik veya seramik gibi malzemelerden yapılan çeşitleri de bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: