• Buradasın

    Baklalı dolma nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Baklalı dolma, Amasya yöresine özgü bir yemektir 134.
    2016 yılında, Amasya Valiliğiyle Esnaf ve Sanatkarlar Odasının girişimleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Amasya baklalı dolması" adına coğrafi işaret tescili alınmıştır 145.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dolma hangi yöreye ait ve nasıl ortaya çıktı?

    Dolma, Balkan, Güney Kafkasya, Orta Asya, Akdeniz, Ege ve Orta Doğu mutfaklarında yer alan bir yemek çeşididir. Ortaya çıkışı ile ilgili bazı bilgiler şunlardır: Osmanlı Mutfağı: "Dolma" terimi, Osmanlı'nın Topkapı Sarayı mutfağında ortaya çıkmıştır. Antik Yunan Mutfağı: Antik Yunanlar, tatlandırılmış peynirle doldurulmuş incir yaprağına "thrion" demekteydi. İran Mutfağı: İran'da dolma en azından 17. yüzyıldan beri yapılmaktadır. Dolma, yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü bölgelerde yaygınlaşmış ve farklı kültürlerde çeşitli varyasyonlar kazanmıştır.

    Dolma çeşitleri nelerdir?

    Dolma çeşitlerinden bazıları şunlardır: Acur dolması. Ayva dolması. Biber dolması. Balkabağı dolması. Domates dolması. Enginar dolması. Erik dolması. Evelik dolması. Kabak dolması. Kabak çiçeği dolması. Ayrıca, balık, et, mantar, patlıcan, soğan, lahana, midye ve mumbar gibi malzemelerden yapılan dolma çeşitleri de bulunmaktadır.

    Baklalı sarma hangi yöreye ait?

    Baklalı sarma, Amasya yöresine aittir. Bu yemek, kuru iç bakla, asma yaprağı, buğday, bulgur ve soğan ile yapılır.