Bakla sarması içine şu malzemeler konur: 1 kase temizlenmiş bakla; 1 kase kırık yarma; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 avuç doğranmış maydanoz; 4 dal yeşil soğan; 1 tane yeşil biber; 1 tane domates; karabiber; pul biber; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 çay bardağı su (iç harcı için). Ayrıca, Tokat yöresine ait bakla sarması için şu malzemeler kullanılır: 1 kilo salamura Tokat yaprağı; 3 yemek kaşığı salça; 2 adet domates; 2,5 su bardağı iç bakla; bir su bardağı dövme buğday; bir su bardağı köftelik bulgur; 5 adet soğan; 30 gr Bizim Yağ; bir yemek kaşığı sıvı yağ; bir demet dereotu; tuz; pul biber. Amasya yöresine ait bakla sarması için ise şu malzemeler gereklidir: 1 kase bakla; 1 kase ince bulgur; 3 adet kuru soğan; 1 demet maydanoz; 1 demet dereotu; 2 yemek kaşığı reyhan; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı pulbiber; 1 tatlı kaşığı (kuru nane); 3-4 yemek kaşığı salça. Bakla sarması tariflerinin yapım aşamaları da farklılık gösterebilir.