• Buradasın

    Baklalı sarma hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of vine leaves stuffed with broad beans and rice, garnished with lemon slices, set on a rustic wooden table in a cozy Amasya kitchen with traditional Turkish ceramics in the background.
    Baklalı sarma, Amasya yöresine aittir 235.
    Bu yemek, kuru iç bakla, asma yaprağı, buğday, bulgur ve soğan ile yapılır 2. Tercihe göre içine et de eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bakla sarması içine ne konur?

    Bakla sarması içine şu malzemeler konur: 1 kase temizlenmiş bakla; 1 kase kırık yarma; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 avuç doğranmış maydanoz; 4 dal yeşil soğan; 1 tane yeşil biber; 1 tane domates; karabiber; pul biber; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 çay bardağı su (iç harcı için). Ayrıca, Tokat yöresine ait bakla sarması için şu malzemeler kullanılır: 1 kilo salamura Tokat yaprağı; 3 yemek kaşığı salça; 2 adet domates; 2,5 su bardağı iç bakla; bir su bardağı dövme buğday; bir su bardağı köftelik bulgur; 5 adet soğan; 30 gr Bizim Yağ; bir yemek kaşığı sıvı yağ; bir demet dereotu; tuz; pul biber. Amasya yöresine ait bakla sarması için ise şu malzemeler gereklidir: 1 kase bakla; 1 kase ince bulgur; 3 adet kuru soğan; 1 demet maydanoz; 1 demet dereotu; 2 yemek kaşığı reyhan; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı pulbiber; 1 tatlı kaşığı (kuru nane); 3-4 yemek kaşığı salça. Bakla sarması tariflerinin yapım aşamaları da farklılık gösterebilir.

    Baklalı dolma nerenin meşhur?

    Baklalı dolma, Amasya yöresine özgü bir yemektir. 2016 yılında, Amasya Valiliğiyle Esnaf ve Sanatkarlar Odasının girişimleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Amasya baklalı dolması" adına coğrafi işaret tescili alınmıştır.