Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil otları kurutmak için birkaç yöntem kullanılabilir:
- Fırında kurutma: Otlar, düşük sıcaklıkta (40-50 derece) fırın tepsisinde yaklaşık 1-3 saat kurutulur 1.
- Doğal kurutma: Otlar, demetler halinde bağlanarak serin, kuru, iyi havalandırılan ve doğrudan güneş almayan bir yerde (örneğin gölgede veya rüzgarlı bir alanda) asılır 1.
- Dehidratör (gıda kurutma makinesi) kullanımı: Otlar, cihazın önerdiği sıcaklıkta (genellikle 35-45 derece) 2-6 saat kurutulur 1.
Ayrıca, yabani otları kurutmak için kaynar su, yakma, tuzlama, sirke ile yok etme ve boraks gibi yöntemler de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: