Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel baget haşlama sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 8 adet tavuk baget 25;
- 3 orta boy patates 25;
- 3 orta boy havuç 25;
- 2 adet soğan 25;
- 2 diş sarımsak 5;
- Tuz 25;
- Karabiber 25;
- 2,5 su bardağı su 2;
- Sıvı yağ 2.
Hazırlanışı:
- Bagetleri yıkayıp tencereye alın 5.
- Üzerine halka şeklinde kesilmiş patatesleri ve doğranmış havuçları ekleyin 25.
- İkiye bölünmüş soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin 5.
- Tuz, karabiber ve sıvı yağı ekleyin 25.
- Malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin 5.
- Orta ateşte pişirmeye bırakın 2.
Baget haşlama sosunun lezzeti için baharatların yanı sıra, yoğurt, domates salçası, bal, sarımsak, sirke ve toz kişniş gibi malzemeler de kullanılabilir 4. Bu malzemelerin karışımı, bagetlerin sosunu daha lezzetli hale getirebilir 4.
Baget haşlama sosunun en güzeli için kişisel tercihler ve deneyler önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: