• Buradasın

    Bademli muzlu muffin nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bademli muzlu muffin yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet olgun muz 1;
    • 2 adet yumurta 1;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
    • 5-6 adet hurma 1;
    • 1 su bardağı un (yulaf, siyez, çavdar gibi dilediğiniz bir un kullanılabilir) 1;
    • 100 gram çiğ badem 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 tutam tarçın 1.
    Yapılışı:
    1. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları kaynar suya koyup 15 dakika yumuşamasını bekleyin 1.
    2. Büyük bir kaseye muz, yumurta, sıvı yağ ve yumuşamış hurmaları koyup blender ile homojen olana kadar çekin 1.
    3. Bademleri parçalayıcı yardımıyla toz haline gelene kadar ufaltın 1.
    4. Unu, bademi, kabartma tozunu ve tarçını karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın 1.
    5. Muffin kaplarına hamuru eşit şekilde porsiyonlayın 1. Dilerseniz her muffinin içine bir kare bitter çikolata koyup batırabilirsiniz 1. Ayrıca üzerlerine ince kıydığınız bademleri serperek süsleyebilirsiniz 1.
    6. Önceden ısıttığınız 180 derece turbo ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 1. Pişme süresi fırınlara göre farklılık gösterebilir, kürdan yardımıyla muffinlerinizin piştiğini kontrol edebilirsiniz 1.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Muzlu muffin için hangi muz kullanılır?

    Muzlu muffin yapımında olgunlaşmış muzlar kullanılması önerilir.

    Bademli kekin püf noktası nedir?

    Bademli kekin püf noktaları şunlardır: Tereyağı oda sıcaklığında olmalı. Yumurtalar tek tek eklenmeli. Badem unu kalitesine dikkat edilmeli. Unlu karışım eleyerek eklenmeli. Fırın önceden ısıtılmalı. Keki fazla çırpmamak gerekir. File bademler son anda serpilmeli. Piştikten sonra kalıpta dinlendirilmeli.

    Muzlu bademli kek kaç dakikada pişer?

    Muzlu bademli kek, 40 dakika fırında pişer.

    Muffin yaparken süt yerine ne kullanılır?

    Muffin yaparken süt yerine kullanılabilecek bazı alternatifler: Kefir. Badem sütü. Soya sütü. Hindistan cevizi sütü. Yulaf sütü. Pirinç sütü. Yoğurt (sulu yoğurt). Alternatif seçimi, diyet kısıtlamalarına ve kişisel tercihlere bağlıdır.

    Muzlu Kek yaparken muz nasıl doğranır?

    Muzlu kek yaparken muzların kübik şekilde doğranması önerilir. Eğer kek harcına muzları ezerek katmak istenirse, muzlar ezildikten sonra kek karışımına eklenebilir. Muzlu kek tariflerine aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; ye-mek.net; kevserinmutfagi.com.

    Bademli keke hangi badem konur?

    Bademli kek yapımında dövülmüş badem kullanılır.

    En güzel bademli kek nasıl yapılır?

    En güzel bademli keki yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı yoğurt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı un; 1/2 su bardağı toz badem (isteğe bağlı, badem unu da kullanılabilir); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin; Yarım su bardağı dövülmüş badem (süslemek için). Yapılışı: 1. Fırını 180°C’ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın. 2. Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. 3. Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin. 4. Yoğurdu ve sıvı yağı karışıma ekleyin, karıştırarak homojen bir hale gelmesini sağlayın. 5. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu bir kaba eleyin ve yavaşça karışıma ekleyin. 6. Ardından badem tozunu da ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir kek hamuru elde edin. 7. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve üzerini düzeltin. 8. Kekinizi önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. 9. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın; kürdan temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir. 10. Kek piştikten sonra, üzerine dövülmüş bademleri serpiştirebilirsiniz. 11. Kekinizi fırından aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin, ardından dilimleyip servise sunabilirsiniz.