Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel bademli keki yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı yoğurt 2;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 su bardağı un 2;
- 1/2 su bardağı toz badem (isteğe bağlı, badem unu da kullanılabilir) 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilin 2;
- Yarım su bardağı dövülmüş badem (süslemek için) 2.
Yapılışı:
- Fırını 180°C’ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın 2.
- Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alıp mikserle iyice çırpın 2.
- Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin 2.
- Yoğurdu ve sıvı yağı karışıma ekleyin, karıştırarak homojen bir hale gelmesini sağlayın 2.
- Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu bir kaba eleyin ve yavaşça karışıma ekleyin 2.
- Ardından badem tozunu da ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir kek hamuru elde edin 2.
- Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve üzerini düzeltin 2.
- Kekinizi önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin 2.
- Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın; kürdan temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir 2.
- Kek piştikten sonra, üzerine dövülmüş bademleri serpiştirebilirsiniz 2.
- Kekinizi fırından aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin, ardından dilimleyip servise sunabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: