Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
B sınıfı yumurtalar, kalite özelliklerini kaybetmiş A sınıfı yumurtalardan elde edilir ve gıda sanayisinde kullanılır 15.
B sınıfı yumurtaların sağlıklı olup olmadığına dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, sağlıklı bir yumurta seçimi için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar şunlardır:
- Üretim koşulları 23. Organik yemle beslenen ve serbest dolaşan tavukların yumurtaları, sağlıklı bir tercih olabilir 23.
- Ambalaj üzerindeki işaretler 12. Ambalajda yetiştirme metodu (organik, gezen tavuk, kafes vb.) ve kalite sınıfı (AA, A veya B) belirtilmelidir 12.
Yumurta satın alırken son kullanma tarihine dikkat edilmeli ve buzdolabında saklandığından emin olunmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: