Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
AA sınıfı yumurtalar, yüksek kalite standartlarına sahiptir 14. Bu yumurtaların özellikleri şunlardır:
- Kabuk: Temiz ve sağlam yapılı, çatlaksız ve kırıksız olmalıdır 14.
- Hava boşluğu: "Ekstra taze" olarak satışa sunulan yumurtalarda 4 mm, diğerlerinde 6 mm'den yüksek olmamalı ve sabit olmalıdır 1.
- Sarı: Yüksek ve yuvarlak olmalıdır 5.
AA sınıfı yumurtalar, genellikle evcil tavuklardan elde edilir ve protein, vitamin ve mineral açısından zengindir 24.
Ancak, bir yumurtanın sağlık değeri sadece sınıfıyla değil, üretim süreciyle ve tavuğun beslenme koşullarıyla da belirlenir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: